Τηγανιτά χοιρινά μπριζολάκια με σως φέτας και ψιλοκομμένες ελιές
Από τον Παναγιώτη Γιαννακά,
Chef και συν-ιδιοκτήτη της ψησταριάς-bar Ovelia Psistaria στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένες πράσινες ελιές, δίχως κουκούτσι
Για τη σως φέτας:
- 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί φέτα
- 2 φλυτζάνια πλήρες γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 30 γραμμάρια λευκό ξύδι
- Μία πρέζα λευκό πιπέρι.
Για τις χοιρινές μπριζόλες:
- Χοιρινά μπριζολάκια πάχους μισής ίντσας (1,5 εκατοστό)
- 2 φλυτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση για τη σως φέτας
– Συνδυάστε το σύνολο των υλικών στο μίξερ.
– Ξεκινήστε με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά φτάστε σε υψηλότερες ταχύτητες, προκειμένου να πετύχετε έναν απαλό όσο και κρεμώδη πουρέ.
Tip
Μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών της συνταγής, έτσι ώστε να διατηρήσετε στο ψυγείο ένα σημαντικό μέρος από τον εν λόγω νοστιμότατο κρεμώδη πουρέ, τον οποίο μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτική σως σαλάτας.
Εκτέλεση για τις χοιρινές μπριζόλες
– Τοποθετήστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μεταξύ τους.
– Στη συνέχεια πασπαλίστε τα μπριζολάκια και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα στην άκρη.
– Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
– Ελέγξτε αν το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά με μια ριπή από αλεύρι.
– Λογικά, θα πρέπει να το “αναταράξει”.
– Τοποθετήστε δύο-δύο τα χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι κάθε φορά και μαγειρέψτε τα έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
– Συνήθως, για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτούνται 2-3 λεπτά από την πρώτη πλευρά και 1-2 από τη δεύτερη.
– Τέλος, τοποθετήστε τα χοιρινά μπριζολάκια σε ένα πιάτο ή πλατώ και περιχύστε τα με τη σως φέτας.
– Στην κορυφή τους απλώστε με το κουτάλι τις ψιλοκομμένες ελιές.