Το Χαλλούμι είναι το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, το οποίο παράγεται στο νησί για αιώνες.
Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος.
Προστίθεται δυόσμος και μετά διατηρείται σε άλμη.
Το Αυθεντικό Κυπριακό Χαλλούμι κατάφερε να τοποθετηθεί με τεράστια επιτυχία στην παγκόσμια αγορά λόγω της ιδιαιτερότητας του, αφού αποτελεί το μοναδικό τυρί στον κόσμο που δεν λιώνει όταν μαγειρευτεί και προσφέρει άπειρες γαστρονομικές επιλογές.
Το Χαλλούμι είναι ιδανικό για ψήσιμο στα κάρβουνα, στο τηγάνι, για τρίμμα στα μακαρόνια, αποτελώντας παράλληλα το κύριο συστατικό για σαλάτες και ομελέτες.
Συστατικά: Αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα, δυόσμος.